PIECZONA Z ZIOŁAMI DYNIA

IMG_4806aPieczona dynia to idealny dodatek do dań, przystawka, lub urozmaicenie jesiennych kanapek. Jeśli upieczemy dynię bez ziół, możemy ją zmiksować i zamrozić, zimą będziemy mieli wspaniałą podstawę do rozgrzewających dyniowych potraw.

 

 

 

SKŁADNIKI:

  • dynia
  • czosnek
  • rozmaryn
  • tymianek
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Dynię tniemy na plastry grubości ok. 2 cm, czosnek obieramy z łupin, warzywa smarujemy oliwą, posypujemy ziołami i przyprawami i układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 stopni. Czas pieczenia zależy od grubości plastrów.

mix

IMG_4897a

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *