Zielony – kolor nadziei, szpinaku i wiosny! Po wczorajszym słodkim koktajlu, dzisiejsza zieleń krzyczy chlorofilem i zdrowiem. Nie zrażajcie się! Jest pysznie 😉 Warzywna baza w połączeniu z odrobiną miodu, słodkim bananem i kwaskiem limonki daje energetycznego kompa. To dopiero drugi dzień a emocjonalnie fruwam pod sufitem 😉 Codziennie, też zjadam pyszną zupę – je pokażę Wam w przyszłym tygodniu. Mam wyjątkowo kolorowe dni 😉
PRZEPIS NA KOKTAJL SZPINAKOWY
SKŁADNIKI:
- 2 garści młodych liści szpinaku
- 1 kiwi
- 1 dojrzały banan
- łyżeczka zielonej herbaty matcha
- sok z 1/2 limonki
- łyżeczka miodu
- pół pęczka pietruszki
- 1/2 ogórka zielonego
- szczypta imbiru w proszku
- 100 ml soku jabłkowego
-
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki koktajlu dokładnie blendujemy. miodu dodajemy wedle uznania. Koktajl wychodzi dość kwaskowy. Sok jabłkowy dodajemy opcjonalnie, ja nie chciałam zbyt gęstego kokatajlu, ale można go spokojnie pominąć.