Kiedy następnym razem będziecie grillować szparagi dołóżcie bagietkę, przygotujcie ziołowy twarożek i w kilka minut będziecie mieli genialną ciepłą kanapkę. To danie powstało podczas popołudniowego ataku wilczego głodu i uwierzcie mi robi się je błyskawicznie, ale jeśli zostawicie część ziołowego serka na noc w lodówce, następnego dnia będziecie mieli delicje w czystej postaci 😉 A jak Wy jecie szparagi?
PRZEPIS NA GRILLOWANĄ KANAPKĘ ZE SZPARAGAMI
SKŁADNIKI 2 KANAPKI:
- zielone szparagi
- 1/2 bagietki
- masło czosnkowe
- biały tłusty ser
- oliwa
- zioła: koperek, mięta, rozmaryn, bazylia
- sól
- pieprz
- limonka
PRZYGOTOWANIE:
Biały ser zalewamy hojnie oliwą, dodajemy posiekane zioła, doprawiamy solą i pieprzem.
Bagietki przekrawamy na pół i smarujemy masłem czosnkowym, na patelni grillowej rozgrzewamy masło i układamy szparagi i bagietkę, smażymy ok. 5-6 minut. Na gorące pieczywo wykładamy biały ser z ziołami i szparagi, skrapiamy limonką i układamy szparagi. Pycha!
Oj mocne “tak!” 🙂
😉
Mówisz, że przy wilczym głodzie taka kanapka powstała?;-) A ja zrobiłam się głodna jak na nią patrzę…
Póki sezon trwa, koniecznie ją wypróbuj, zaspokoi największy głód 😉
Pyszne kanapki. Ja lubię z szparagi pieczone z awokado i twarożkiem
Oooo brzmi pysznie, na pewno spróbuję 🙂