MUS RABARBAROWY Z MIODEM I IMBIREM
byWiosna niejedno ma imię, zasypuję Was ostatnio przepisami na szparagi, ale na rynku dostaję oczopląsu. Pomimo parszywej pogody kupimy już botwinkę, rabarbar, młode ziemniaczki….
Wiosna niejedno ma imię, zasypuję Was ostatnio przepisami na szparagi, ale na rynku dostaję oczopląsu. Pomimo parszywej pogody kupimy już botwinkę, rabarbar, młode ziemniaczki….
W tym roku z tęskonty za wiosną popełniam starszliwy falstart i objadam się hiszpańskimi szparagami 🙂 W tę parszywą pogodą jakoś ratować się muszę…
Wczoraj wystartowała kolejna edycja Restaurant Week. W Łodzi stoliki znikaja jak ciepłe bułeczki, ambasadorzy kuszą zdjęciami i relacjami, a wszyscy cieszą się na wielką…
Zielone szparagi znowu szturmem wchodzą do naszego menu. Ja mam na ich punkcie bzika. Jak tylko się pojawiają wcinam je do oporu. Najbardziej lubię…
Już 21 kwietnia rusza kolejna edycja Restaurant Week pod hasłem – Emocje na talerzach. A emocji tym razem, mam nadzieję nie zabraknie. RW to…
Przepis nietypowy jak na mnie, bo z głębokiego tłuszczu! Z wielu powodów unikam w domu smażenia na oleju, ale tym razem było warto 🙂…
To jak ja nie potrafię robić ładnych ciast jest aż kuriozalne. Najgorsze jest to, że są pyszne! Ta tarta jest wprost idealna!!!!! Ciasto, krem,…
Podróż do Wietnamu od początku do końca była bardzo dziwnym zbiegiem wydarzeń i okoliczności. Dziwnym, ale jak życie pokazało cudownym. Od jesieni 2016 miałam…
Dziś przepis dla ostatniej z dosh – kaphy. Kapha w porównaniu z pozostałymi doshami potrzebuję bardziej stymulującą dietę, stąd pikantne przyprawy takie jak: chilli,…
Znacie suszoną miechunkę peruwiańską? Ja nie znałam, spróbowałam i wpadłam po uszy. Jest pyszna, kwaśna, słodka, malutkie ziarenka fajnie trzeszczą w zębach. Możliwości jej…