PYSZNA ORZECHOWA SZARLOTKA Z KRUSZONKĄ
byRobiąc tę szarlotkę w jesienne popołudnie nuciłam sobie: czerwone jabłuszko przekrojone na krzyż czemu ty dziewczyno krzywo na mnie patrzysz… lalalalllalalala doszłam do refrenu i…
Robiąc tę szarlotkę w jesienne popołudnie nuciłam sobie: czerwone jabłuszko przekrojone na krzyż czemu ty dziewczyno krzywo na mnie patrzysz… lalalalllalalala doszłam do refrenu i…
Czeko, czeko, czekolada lalala nucę rozpuszczając trzecią tabliczkę gorzkiej czekolady. Nie raz przyznawałam się przed Wami do mojej psychopatycznej miłości do niej. Pochłaniając kolejne…
Boeuf Bourguignon to klasyka! Klasyka w najlepszym wydaniu, którą mam wrażenie wypromował świetny skądinąnd film Julie i Julia – jeśli ktoś nie widział, obowiązkowo…
Jesienne poranki doprowadzają mnie do łez rozpaczy. Zimno, ciemno, deszczowo! Z zamkniętymi oczami idę pod prysznic i zaczynam dzień z miną w podkówkę. Ratunkiem…
Na słodko, wytrawne, chińskie, polskie, tajskie, amerykańskie, pod każdą szerokością geograficzną naleśniki są ukochanym daniem dużych i małych. Ten klasyczny przepis na chińskei naleśniki z zieloną…
Czekając na kolejne przedświąteczne spotkanie w Water & Wine rozpieszczam się rybnymi wariacjami – bardzo liczę na tegoroczną fantazję szefa Flisińskiego 😉 Łosoś nie jest moją ulubioną rybą,…
Czekając na to szalone ocieplenie, ktore dziś rano obiecywała pogodynka, rozgrzewam się wariacją na temat kuchni włoskiej. Roladki z bakłażana to danie proste, sprawdzone…
Po raz drugi w Łodzi odbywa się Restaurant Week, do 30.10 mamy szansę spróbować specjalnie przygotowanych na tę okazję dań w trzydaniowym menu w…
W Water & Wine wszystko jest perfekcyjne – od nizwykłych kompozycji smakowych po niezwykłą ceramikę, która powstaje na indywidualne zamówienie i pod czujnym okiem szefa Marka…
Zima co roku zaskakuje drogowców, a mnie co roku zaskakuje spadająca jesienią temperatura. Jestem nieprzygotowana emocjonalnie i fizycznie na nagłe 5 stopni, wiatr i…