MAŚLANE CHLEBKI Z ZIOŁAMI
byPrzepis na te cudne chlebki znalazłam tu. Dodałam tylko garść świeżych ziół i… robiłam je już dwukrotnie. Są przepyszne. Bardzo maślane, delikatne no i…
Przepis na te cudne chlebki znalazłam tu. Dodałam tylko garść świeżych ziół i… robiłam je już dwukrotnie. Są przepyszne. Bardzo maślane, delikatne no i…
Dzisiaj przepis na bardzo eleganckie, błyskawiczne pralinki w szałowym zielonym kolorze. Matcha ma specyficzny gorzki posmak, wiem, że potrafi budzić kontrowersje, ale o dziwo…
Buraczki to moja słabość. Zimą nie ma nic lepszego niż zakiszony zapas, który możemy wykorzystać na przeróżne sposoby. Barszcz na kiszonych burakach to oczywista…
Świeże karczochy w moim mieście to rzadko spotykany rarytas. Jeśli natkniecie się na te piękne warzywa – bierzcie je w ciemno. Wbrew pozorom wcale nie…
W ramach Expo 2015 przez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości we współpracy z Magazynem Usta został zorganizowany konkurs dla blogerów kulinarnych. Z puli wspaniałych polskich produktów…
Halibut to jedna z moich ulubionych ryb. Od dawna miałam ochotę na marynowany w paście miso filet i kiedy trafiłam na pięknie prezentującą się…
Uwielbiam ciasto filo, bezsprzecznie kojarzy mi się z wakacjami i miłymi chwilami. Przeważnie wypełnione białym serem, szpinakiem – bałkański street food. U mnie dzisiaj…
No trudno dynia jest niezaprzeczalną królową jesieni i ja też nie mogę się jej oprzeć. Prawdopodobnie macie już po wyżej dziurek w nosie dyniowych…
Dzisiaj Dziady czyli dzień zaduszny, dzień w którym gościmy zabłąkane dusze i staramy się zyskać ich przychylność. W taki dzień jak dziś najlepiej u mnie…
Wróciłam z włoskiej wycieczki! Było bardzo intensywnie, bardzo wesoło i zdecydowanie z krótko! Rozpierała mnie patriotyczna duma patrząc na nasz pawilon na Expo, podziwiałam…