TARTA GRUSZKOWA Z IMBIROWĄ BEZĄ
byW poniedziałkowy poranek tylko kawałek pysznego, jesiennego ciasta może nas uratować 🙂 Ja zaczynam ten tydzień z imbirową bezą. Kruche ciasto, owoce w miodzie i…
W poniedziałkowy poranek tylko kawałek pysznego, jesiennego ciasta może nas uratować 🙂 Ja zaczynam ten tydzień z imbirową bezą. Kruche ciasto, owoce w miodzie i…
Kiedy na ryku udało mi się dostać tegoroczną fasolę “Jaś” wiedziałam, że oprócz klasycznej wersji po bretońsku poeksperymentuję z różnymi daniami, dziś pierwsze z…
Zupy na bazie kukurydzy robię ostatnio bardzo często. Kremowa konsystencja, słodki smak i piękne kolory to walory, którym nie sposób się oprzeć 🙂 Zimą…
Przy prostych daniach takich jak kluski leniwe najważniejsza jest jakość wykorzystanych produktów. Kiedy dostałam pyszny domowej robiony biały ser z prawdziwego wiejskiego mleka zachciało…
Pomidorowa bez soli – bardzo proszę 🙂 Przygotowując kolejny przepis wspierający akcję Cisowianka. Gotujmy zdrowo – mniej soli. zastanawiałam się jaki typ dania jest nam najtrudniej…
Ta fasolka jest tak dobra, że musicie ją zrobić! Masło orzechowe kupiłam do zrobienia słynnych lava cakes z przepisu Donny Hay – są obłędne…
Moja miłość do bakłażanów i dyni ujawni się w tym sezonie jeszcze niejednokrotnie. Ten przepis to jedna z wariacji na faszerowane bakłażany. Taki obiad…
Upiekłam całą dynię i konsekwentnie dodaję ją do różnych potraw. Jest jesiennie i pysznie. Bardzo prosta sałatka, niby a nic a jednak zachwyciła mnie…
Sezon na grzyby w pełni, postanowiłam wykorzystać go maksymalnie i zbierać ile wlezie 🙂 Kurki to chyba najwdzięczniejsze grzyby w kuchni, pięknie łączą się…
Wczesna jesień to czas na grzyby, dynię, bakłażany i korzystanie z jeszcze świeżych ziół, które kupuję i zużywam na pęczki. Balkonowy zielnik pięknie się rozrasta,…