Owsianka towarzyszy mi przez cały rok, jednak w letnim śniadaniowym wydaniu jest najlepsza! Kładąc się wieczorem spać chce żeby było już rano…:-) Po raz pierwszy zmiksowałam surowe płatki owsiane z owocami i to jest to co tego lata będę powtarzać w różnych wariacjach. Owsianka wchłania naturalne soki owoców, robi się delikatna i kremowa, nie dodaję cukru, ani miodu, chcę smakować smak lata nie zagłuszony żadnymi ozdobnikami. Jedyne dodatki to świeże owoce, błonnik i zarodki pszenicy – jest pięknie i smacznie. Energetyczna bomba, polecam!
SKŁADNIKI:
- 1/2 szklanki płatków owsianych górskich
- 1/2 szklanki jagód – odłożyć część jagód do dekoracji
- otręby owsiane
- zarodki pszenicy
- opcjonalnie migdały/orzechy
Wieczorem blendujemy płatki owsiane z owocami i odstawiamy na noc do lodówki. Po wyjęciu z lodówki odstawiamy owsiankę na kilka chwil aby się ogrzała i podajemy ze świeżymi owocami, otrębami, migdałami.
Ten post dostępny jest także w języku: angielski