Kolejny croissant z sezonowymi owocami i delikatnym białym serem, leniwe poniedziałki, skradzione w tygodniu ranki, te okazje wymagają specjalnej oprawy i pysznego śniadania. Połączenie rozmarynu i brzoskwiń chyba nigdy mi się nie znudzi, były już lody, lemoniady, sałatki, teraz będą kanapki 🙂
SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:
- 2 szt rogalików
- 2 brzoskwinie
- 3 łyżki ricotty
- rozmaryn
- 2 łyżki miodu
- łyżka masła
Pokrojone w plastry brzoskwinie podsmażam na maśle przez około 3 minuty, dodaję rozmaryn i miód, owoce pięknie się karmelizują i niesamowicie pachną. Rogaliki smaruję ricottą na której układam owoce w miodzie i polewam syropem powstałym w trakcie smażenia. Pycha!
Ten post dostępny jest także w języku: angielski
Cudowne śniadanie 🙂 Szkoda, że w moim mieście croissanty są nie do dostania (oprócz marketów)
Olu, trzeba piec w takim razie 🙂 wkrótce sprawdzony przepis 🙂
oj jadłabym!
W przyszłym tygodniu 2 przepisy na domowe rogaliki, wymagają cierpliwości i precyzji, ale efekt… ach 🙂