CROISSANT Z RICOTTĄ I SMAŻONYMI W MIODZIE Z ROZMARYNEM BRZOSKWINIAMI

D71A7971Kolejny croissant z sezonowymi owocami i delikatnym białym serem, leniwe poniedziałki, skradzione w tygodniu ranki, te okazje wymagają specjalnej oprawy i pysznego śniadania. Połączenie rozmarynu i brzoskwiń chyba nigdy mi się nie znudzi, były już lody, lemoniady, sałatki, teraz będą kanapki 🙂

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:

  • 2 szt rogalików
  • 2 brzoskwinie
  • 3 łyżki ricotty
  • rozmaryn
  • 2 łyżki miodu
  • łyżka masła

Pokrojone w plastry brzoskwinie podsmażam na maśle przez około 3 minuty, dodaję rozmaryn i miód, owoce pięknie się karmelizują i niesamowicie pachną. Rogaliki smaruję ricottą na której układam owoce w miodzie i polewam syropem powstałym w trakcie smażenia. Pycha!

D71A7976

Ten post dostępny jest także w języku: angielski

4 komentarze

Skomentuj Ola Wilczek Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *