ŁOSOŚ TERIYAKI Z PIKANTNĄ SALSĄ TRUSKAWKOWĄ
byBardzo dawno nie jadłam łososia i kiedy natknęłam się w sklepie na wyjątkowo świeży okaz nie mogłam mu się oprzeć. Postawiłam go jednak delikatnie…
Bardzo dawno nie jadłam łososia i kiedy natknęłam się w sklepie na wyjątkowo świeży okaz nie mogłam mu się oprzeć. Postawiłam go jednak delikatnie…
Z okazji Dnia Dziecka, dla małych i dużych przygotowałam śniadanie, które smakuje i wygląda jak deser, a do tego jest super zdrowe. Ja zjem…
Końcówka maja raczej jesienna, wróciłam do skarpetek, kurtek i rozgrzewających dań. Zupa porowo ziemniaczana chyba nigdy mi się nie znudzi. W zależności od sezonu…
Uciekam z kuchni na łono natury, a na obiad zrobię błyskawiczne risotto z quinoa. Jest pyszne, piękne i zdrowe. Kiedy wiosna jest tak kapryśna…
Lubimy pikantne potrawy i czasem, ale tylko czasem zdarza nam się nagromadzić zbyt dużo świeżych chilli, habanero i wszelakich dostępnych odmian ostrych papryczek. Lodówka…
O tej porze roku zawsze mam pod ręką pęczek botwinki i kiedy nasycę się klasykami zaczynam eksperymentować. Takiej botwinki jeszcze nie jedliście z kuminem,…
Tegoroczny maj zaliczam do chłodnych miesięcy i pozwalam sobie na dogadzanie rozpustnymi, trochę bardziej kalorycznymi daniami. Każdy kto lubi pizze, pokocha domowe podpłomyki. Ciasto…
Każdy powód jest dobry do świętowania. A Cinco de Mayo świetny pretekst dla zrobienia pico de gallo, guacamole i usmażenia steków 🙂 Kuchnia meksykańska…
Czas na lodowe desery start! Zaczynamy od zielonych, orzeźwiających lodów z matcha. Słodycze z zieloną herbatą są bardzo popularne w Japonii, znajdziemy zielone KitKaty, czy czekoladowe…
Otworzyłam sezon szparagowy chrupiąc je na surowo. Były soczyste, groszkowe i nieprzyzwoicie pyszne. W zamrażarce miałam jeszcze paczkę groszku mrożonego i na szybko powstała…