LODY DYNIOWE Z POMARAŃCZĄ I MIODEM
byNajlepsze lody, jakie udało mi się w tym sezonie ukręcić. Nie dość, że mają obłędny kolor to wprowadzają degustatora w lekką konsternację. Nie do…
Najlepsze lody, jakie udało mi się w tym sezonie ukręcić. Nie dość, że mają obłędny kolor to wprowadzają degustatora w lekką konsternację. Nie do…
Surowe prawdziwki, podane moim gościom na kolację wywołały zaskoczenie i lekką konsternację. Okazało się, że nikt nie jadł do tej pory grzybów na surowo….
Chciałam zrobić tak piękny wieniec jak tu: http://totallyloveit.com/braided-cinnamon-rolls/. Mając jednak wspaniały owocowy plon przyniesiony z targu postanowiłam ciasto nafaszerować owocami. Farsz był zbyt ciężki i…
Bardzo prosty, pyszny sos z karmelizowanej cebuli z dodatkiem majonezu i musztardy, perfekcyjny dodatek do mięs np. burgerów. Jest to uproszczona wersja tego sosu….
Ramen to japońska zupa, która do złudzenia przypomina nasze narodowe danie czyli rosół. Oczywiście tak jak każda gospodyni ma swój przepis na idealny rosół,…
To wspaniałe danie w dzieciństwie moja Babcia robiła z wieprzowiną, abym mogła wypełnione nim słoiki zabrać na długie mazurskie wakacje. Smażone powoli mięso w…
Zupa dyniowa to wynalazek, który można zaserwować na niezliczoną ilość sposobów i zawsze jest pyszna. Ze względu na aurę tym razem zdecydowałam się na…
Idealna propozycja na weekendowe leniwe śniadanie. Jestem fanką łączenia smaków słodkich z wytrawnymi i tu kuchnia amerykańska spełnia wszystkie moje zachcianki. Boczek w szarlotce,…
Stromboli – te ciepłe włoskie kanapki, były hitem zeszłorocznej zimy w mojej kuchni. Pieczone na śniadanie i kolację, z eksperymentalnymi farszami i resztkami z…
Wrześniowe grillowanie zobowiązuje. Jesienne smaki, zapachy, zachody i wschody. Romantycznie i lirycznie. Śliwki i pomidory o tej porze roku są najlepsze, a ich połączenie…