KONFITURA TRUSKAWKOWA Z BAZYLIĄ I PIEPRZEM
byRzadko robię przetwory owocowe, ale w tym roku mam wyjątkowe poczucie, że nie najadłam się truskawek i przed ich końcem próbuję nadrobić zaległości i…
Rzadko robię przetwory owocowe, ale w tym roku mam wyjątkowe poczucie, że nie najadłam się truskawek i przed ich końcem próbuję nadrobić zaległości i…
Muszelki kojarzą mi się z wakacjami. Uwielbiam je zbierać i ubóstwiam jeść. Wersja, którą dziś zaproponuję jest super prosta i bardzo szybka w wykonaniu….
Cudowny młody kalafior,czosnek, oliwa i sumak – całość wolno pieczona, podana z prażonym boczkiem i koperkiem. Idealna letnia kolacja. Na te smaki czeka się…
Coraz popularniejszym motywem dekoracyjnym w ofercie cukierni, czy restauracji stają się jadalne kwiaty. Bratki, fiołki, nasturcje, czarny bez, lawenda, ogórecznik, rumianek to kwiaty, które…
Pyszne maślane ciasto z wytrawnym nadzieniem, które zależy jedynie od naszej fantazji. Ja wykorzystałam wędzone ryby, przepiórcze jaja, sery, warzywa. Galettes wyśmienite są od…
Kolejna zupa, która skradła moje serce. Gęsta, kremowa, bardzo sycąca o intensywnym aromacie ryb. Idealna dla fanów ryb i owoców morza. Polecam nawet na…
Pyszna lekka, orzeźwiająca sałatka z wędzonymi rybami i makaronem ryżowym. Możemy ją podawać jako przystawkę, lub lekki lunch, zawiniętą w świeże liście sałaty i…
Pyszny rybny bulion, ugotowany na częściach ryb, które zwykle wyrzucamy – skórach z wędzonych ryb. Ja wykorzystałam skórki z łososia wędzonego na ciepło i…
Rozpoczął się czas pikników i spotkań na świeżym powietrzu, a nie ma nic milszego niż wspólny posiłek z przyjaciółmi pod chmurką:-) Dzisiejsza propozycja to…
Wiem, że nie da się najeść szparagów “na zapas”, ale w tym roku bardzo się staram. Poniżej kilka propozycji na kanapki, przystawki, śniadania, na…